УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ 10. КОНКУРСА „ФИЛИП ФРАНЦУСКИ”

поставио/ла Karlovacka gimnazija 18.06.2016. 00:00
На завршној свечаности за матуранте, у Свечаној сали Карловачке гимназије, у среду, 15. јуна 2016, уручене су награде ауторима најбољих кратких прича из области епске и научне фантастике на Десетом конкукрсу Фонда „Филип Француски”, Карловачке гимназије и ИК „Весели четвртак”.

Дипломе, комплете књига и стрипова у издању „Веселог четвртка” и антологију кратких прича Фузија 79, у издању Карловачке гимназије, награђеним ученицима уручио је господин Зоран Француски, председник Фонда.

Прву награду освојила је Тамара Радовановић, ученица II3 одељења Карловачке гимназије, за причу Пчела. Друга награда, за причу Освета, припала је Душану Цветковићу, ученику II1 одељења Гимназије „Свети Сава“ у Београду, и Сањи Тасић, ученици IIЛТ одељења Средње школе за дизајн „Богдан Шупут” у Новом Саду, за причу За вечност, док је трећенаграђени аутор Никола Петровић, ученика II2 одељења Четврте гимназије у Београду, за причу НОВИ ЖИВОТ.

Тамара Радовановић прочитала је одломак из првонаграђене приче.

Ове године „Весели четвртак” и Карловачка гимназија посебно су наградили ученика II2 одељења Карловачке гимназије Петра Сремачког за изузетну креативност приликом дизајнирања плаката, како за Конкурс „Филип Француски“, тако и за целокупни уметнички рад у Гимназији у протекле две школске године.

Жири је ове године радио у следећем саставу:

  1. Сандра Урбан, проф. књижевности у КГ, председница,
  2. Ивана Нешић, књижевница из Београда,
  3. Вера Малетић, лектор, Радио Нови Сад,
  4. Јована Реба, проф. књижевности у КГ,
  5. Слободан Косановић, проф. енглеског језика и књижевности у КГ,
  6. Марко Ранисављев, дипл. историчар,
  7. Милена Бига, дипл. новинар,
  8. Милана Никић, студент режије на АУ Нови Сад и
  9. Наталија Грубор, ученица IV2 одељења КГ.

После официјелног дела свечаности, награђени су, традиционално, заједно са члановима жирија и домаћинима, наставили дружење на тераси Гимназије, уз карловачки куглоф и кафу.

С. У.

Фото: С. Урбан, Николина Јовишић, II6.


Comments