УЧЕНИЦИ I5 ВОЛОНТИРАЛИ У ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ

поставио/ла Karlovacka gimnazija 11.06.2015. 07:46
У протеклих неколико месеци, сваког четвртка или петка, ученици I5 одељења 
одвајали су бар по сат времена како би посетили баке и деке смештене у Геронтолошком центру на Лиману. Свако је једном кориснику центра правио друштво.

Ми, ученице и ученици I5 одељења, желели смо да волонтирамо, а на ову идеју дошла је наша разредна, Обренка Давидовић. Склопили смо уговор са Волонтерским центром Војводине, а психолошкиња Геронтолошког центра, гђа Маја Бабић, одржала нам је кратку радионицу како бисмо били спремнији за сарадњу са старим особама. Мислили смо како је старост тешка и имали смо предрасуде. 

Данас са сигурношћу тврдимо да је свака наша, па и најмања, предрасуда о старости разбијена. Ми смо желели да нашим старијим суграђанима, смештеним у Центру, несебично помогнемо осмехом и ведрином духа, а, у ствари, много пута су они нас орасположили, упутили реч утехе или наук о животу који су стекли дугим животним стажом.

Крајем маја завршили смо организоване посете бакама и декама, али свакако да ћемо их и током летњег распуста посећивати. Ово је било испуњавајуће и дивно искуство за нас, а на основу њихових осмеха знамо да је и њима било драго! 

Свакако бисмо волели да и следеће школске године посећујемо (сада већ своје) баке и деке...

Софија Мишковић, I5
Comments