СТРУЧНО ВЕЋЕ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

HIPPO – ПРВО МЕЂУНАРОДНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

Маша Бешлин и Лана Арсенијевић, ученице Карловачке гимназије, освојиле ПРВО место, свака у својој категорији, на Првом међународном такмичењу из енглеског језика

        Маша Бешлин, ученица 2. разреда и  Лана Арсенијевић, ученица 3. разреда Карловачке гимназије, освојиле су прво место, свака у својој категорији, на финалном делу Првог међународног такмичења из енглеског језика, које је одржано 11. и 12. маја 2013. године у Лиду ди Јесолу (Италија). 

         Сви учесници такмичења су полагали међународно признате EDI-LCCI JETSET испите усклађенe са Заједничким европским оквиром за језике, а тестирале се све четири вештине: слушање, читање, писање и усмена комуникација. Маша Бешлин је заузела 1. место на Б2 , док је Лана Арсенијевић победила на Ц1 нивоу. Победнице су добиле златне медаље, а очекују их и међународно признати сертификати и две недеље на Универзитету Хал у Великој Британији. 

           GLOBAL INPUT – LCCI IQ представници за Словенију и Балкан су организовали ово међународно такмичење, у којем су имали прилику да учествују  ученици из Босне и Херцеговине, Бугарске, Хрватске, Македоније, Црне Горе, Србије, Словеније и Италије. Главни спонзор такмичења је EDI-LCCI, међународно признати одбор са седиштем у Ковентрију, Енглеска.

Данијела Поп-Јованов, проф. енглеског језика и књижевности