Промоција јубиларног 110. броја „Бранка“

поставио/ла Karlovacka gimnazija 15.04.2018. 08:25   [ ажурирано 15.04.2018. 08:27 ]
Јубиларни 110. број „Бранка“, часописa ђака и професора Карловачке гимназије, представљен је 20. марта 2018, у чувеној Спомен-библиотеци наше Гимназије. Ненад Грујичић је, у име „Бранковог кола“, присутним ученицима поделио збирке песама и позвао их на сарадњу, предложивши им да своје песме пошаљу „Бранковом колу“ (едиција „Савремена поезија“).

На почетку промоције нас је Срђан Дамњановић, главни и одговорни уредника листа, подсетио на историју школе као и на успехе које су наши ученици остварили и тако нас снажно мотивисао да и ми дамо све од себе јер je сада на нашу генерацију дошао ред. 
Срђан Дамњановић је представио учеснике промоције: Tамару Кострешевић, Милицу Николић, Александру Франциску Boos, Ољу Петровић и Немању Вурунића.

Тамара Кострешевић је говорила о свом тексту посвећеном псовкама, објављеном у претходном броју часописа, а који је привукао велику пажњу. Поред порекла, историје и класификације псовки, Тамара Кострешевић је указала на живот псовки у виртуелном простору. Сваке секунде се на твитеру појави по 22 нова твита која у себи носе бар по једну псовку. 
Милица Николић, која ће у школској 2018/19. уређивати „Бранка“, говорила је о свом тексту посвећеном теорији завере. Образлажући порекло, значај и утицај водећих теорија завере, Милица Николић је обезбедила веома занимљиве илустрације најпопуларнијих завера, у виду кратких глумачких бравура Николе Шкорића (познат из „Државног посла“). Александра Франциска Boos говорила о будућности часописа, пошто је уредник матурантског издања 2018. Представила је и свој рад на рубрикама које прате догађаје везане за књижевност и литературу. Наши музичари, Оља Петровић (вокал, флаута) и Немања Вурунић (акустична гитара) цео догађај су улепшали композицијама класичне и рок музике.
Свечана али опуштена атмосфера подстакла је поублику на читање јубиларног броја нашег часописа, а редакцију да прионе на припрему 111. броја. О овом занимљивом догађају можете читати и на сајту:

http://www.rtv.rs/…/mladolika-promocija-lista-branko_902950…
Дигитално издање 1. броја „Бранка“:
https://joom.ag/YG9Y
Дигитално издање 110. броја „Бранка“:
https://joom.ag/OHIY

Фотографије: Мина Ерић и Јелена Живић

Тамара Кострешевић, IV2
Comments