Untitled‎ > ‎

Пројекат "Заштита менталног здравља у школама"

поставио/ла Karlovacka gimnazija 23.11.2012. 00:32   [ ажурирано 05.10.2013. 05:09 ]
У октобру 2012. године је реализована обука за наставнике, за вођење превентивних радионица за младе, у организацији Центра за производњу знања и вештина.

Циљ обуке је:
  1. Упознавање са концептима позитивне психологије: оптимизам, превладавање стреса, АБЦДЕ модел саморегулације, срећа и животни циљеви, здрава комуникација.
  2. Идентификација додатних тема од значаја за ментално здравље младих.
  3. Увиђање значаја преузимања активне улоге у процесу организације радног времена, увежбавање прављења распореда радних обавеза.
Током новембра одржано је пет радионица у одељењу III-3 (експериментална група), а контролна група је одељење III-1. Радионице су водиле професорке Гордана Ивановић, Биљана Летић и педагог Љиљана Пижурица.

Пројекат је показао колико су значајне ове теме за адолесценте, што указује на потребу организовања истих за већи број ученика. Тим едукатора ће током другог полугодишта (фебруар) организовати радионице и у другим одељењима.

Професори и ученици наше школе ће 30. новембра 2012. године учествовати на конференцији ШКОЛЕ УСМЕРЕНЕ НА ЗДРАВЉЕ (велика сала Скупштине града Новог Сада). Циљеви конференције су: сачињавање заједничких препорука за унапређење менталног здравља младих у школама и будуће правце развоја школа ка здрављу.


Comments