Пројекат ''Карловачки узори'', новембар 2013.

поставио/ла Karlovacka gimnazija 27.12.2013. 01:00   [ ажурирано 27.12.2013. 01:00 ]

   Представници ученика свих одељења четвртих разреда (30 ученика) из наше школе учествовало је у пројекту ''Карловачки узори'' који је реализован од 8. новембра до 3. децембра 2013. године. 

   Циљ пројекта је обука ученика из знања и вештина неопходних у савременом предузетништву и покретању властитог посла. Ученици четвртог разреда су са својим професорима информатике посетили Београд где су се детаљније упознали са појмовима предузетништва у просторијама Банкарске Академије и Сингудунум Универзитета. 

   Организатори пројекта су следеће институције: Европска пословна школа "Милутин Миланковић" из Београда, Универзитет "Сингидунум" из Београда и Научно меморијални центар "Патријарх Јосиф Рајачић" из Београда. Пројекат је финансијски подржао Покрајински Секретаријат за образовање, управу и националне заједнице Аутономне Покрајине Војводине. 

   Трећег децембра 2013. године је одржано најављено такмичење између наших ученика и ученика других школа које су учествовале у пројекту. Ученица IV3 одељења Маја Бодваи је заузела прво место, ментор проф. информатике Горан Јовишић, а ученик Александар Шнур из IV6 одељења је заузео друго место, ментор проф. информатике Бранкa Ранисављевић. Осим диплома ученици су добили и вредне поклоне од организатора. 

   У пројекту су учествовали професори информатике Бранка Ранисављевић, Дејан Стакић и Горан Јовишић. Организатори и координатори пројекта унутар школе су педагог мр. Љиљана Пижурица и заменик директора Драга Вигњевић, професор руског језика.

 Горан Јовишићпроф.
Comments