Догађања‎ > ‎

Професор информатике Горан Јовишић – најбољи едукатор Србије 2015

поставио/ла Karlovacka gimnazija 06.01.2016. 12:21   [ ажурирано 21.01.2016. 04:28 ]
У уторак, 15. децембра 2015, у просторијама Нарoдне банке Србије додељена су признања 
за шеснаест најбољих учитеља и наставника основних и средњих школа у Србији. Један од награђених ове године је и Горан Јовишић, професор рачунарства и информатике у Карловачкој гимназији.

Већ другу годину заредом Удружење за подстицање предузетништва „Живојин Мишић” награђује едукаторе који се значајно истичу у начину рада са ученицима.

Титуле за најбоље едукаторе ове године понело је шест учитељица, четири наставника основних и шест наставника средњих школа. 

Кандидате за ову награду пријављивали су ученици, њихови родитељи и колеге, а избору су 
се ове године придружили и прошлогодишњи најбољи едукатори. Ове године је пријављено 330 кандидата за награду. Поред њих и Удружења, у финалном кругу селекције учествовали су и представници Министарства просвете, директор Математичке гимназије Срђан Огњановић, Драгица Павловић Бабић, координаторка ПИСА истраживања у Србији, и Оливера Тодоровић, руководилац Центра за развој запослених у образовању (ЗУОВ).

Најбољи едукатори су иновативни и проактивни, инспиративни и покретачи позитивних промена у свом послу и својој околини. Едукатори који заиста праве разлику у свом послу кандидати су за ову награду. Часови најбољих едукатора су увек другачији и занимљиви јер они примењују савремене методе наставе, организују различите ваннаставне активности, децу подстичу на рад, истраживање и проактивност.

Најбољи едукатори увек иду корак напред и увек раде нешто другачије, више и боље у свом послу. Управо они су највећи узори и најбољи примери ђацима, а и у најмлађима подстичу предузетнички дух, који ће им сутра омогућити да буду успешни привредници, научници или уметници.

„Ми награђујемо едукаторе који заиста праве разлику у свом послу. Желимо да истакнемо едукаторе чији су часови другачији и занимљиви, који примењују савремене методе наставе, који организују најразличитије ваннаставне активности, који децу подстичу на рад, истаживање и проактивност. Управо они едукатори који увек иду корак напред и увек раде нешто другачије, више и боље, предузетници су у свом послу и највећи узори и најбољи примери ђацима. Желимо да се захвалимо едукаторима који чине изузетне напоре и да им покажемо да се то цени, да похвалимо њихов труд и залагање и на тај начин дамо позитивне примере осталим предавачима”, рекла је Лела Ђокић, координаторка пројекта.

M. A.