Untitled‎ > ‎

ПРЕДСТАВЉАЊЕ РОМАНА „КРОЗ ПРСТОХВАТ ЦИМЕТА“ КЊИЖЕВНИЦЕ АЛЕКСАНДРЕ МИХАЈЛОВИЋ

поставио/ла Karlovacka gimnazija 10.10.2017. 12:24
У уторак, 10. 10. 2017. године у 13. 30 часова гост Карловачке гимназије била је књижевница и професорица књижевности из Панчевачке гимназије,  Александра Михајловић. У пуној сали Спомен-библиотеке Карловачке гимназије, након поздравне речи в.д. директора Радована Ковачевића,  наша гошћа је представила своја два романа „Запричавање. Заваравање. Завиривање.“ и „Кроз прстохват цимета“.

Модератор на овом сусрету била је Ања Ивачковић, професорица шпанског језика.

Њих две су, на занимљив начин, представиле садржину ових романа. Књига „Кроз прстохват цимета“ има две нити – историјску и савремену, које својим писмима боје цимета спаја краљица Наталија Обреновић, супруга Милана и мајка Александра Обреновића. Наша гошћа истраживала је биографију краљице Наталије око двадесет година. Упознала је публику са занимљивим историјским чињеницама, подсетила на занимљиве податке из словенске и грчке митологије, којима се служила у својим књигама. За крај дружења Александра је поклонила текстове писама краљице Наталије у запечаћеним ковертама боје цимета. Одломке романа прочитала је сама ауторка.

Сусрет је фотографисала Марија Цвитановић I2.

Догађај је организовала Маја Стокин, професорица књижевности. Догађај је део пројекта који је подржао Покрајински секретаријат за спорт и омладину.

 Маја СтокинComments