Untitled‎ > ‎

КАМПАЊA ПРОМОЦИЈЕ МЕДИЈСКЕ ПИСМЕНОСТИ

поставио/ла Karlovacka gimnazija 06.10.2015. 09:39   [ ажурирано 06.10.2015. 09:46 ]
У сарадњи са Министарством за културу Републике Србије и Европском унијом, најстарија српска гимназија укључена је у пројекат промоције медијске писмености. Реализација пројекта отпочела је у петак, 2. oктобра 2015, а иницијалну обуку је одржала Милена Максић из Агенције Оvation BBDO из Београда.

Поред професора Карловачке гимназије Љиљане Малетин Војводић, Срђана Дамњановића, Данијеле Поп-Јованов, Јелене Марјановић и Мериме Аранитовић, обуци су присуствовали ученици: Ања Десница, Јелена Валентик, Елеонора Петровић, Андријана Петровић, Јована Петровић, Милица Самарџија, Анђела Васиљевић, Емилија Паламаровић, Станислава Стојков, Душан Станишић, Марко Милојевић, Софија Дамњановић, Александар Трбојевић, Александра Франциска Бос, Тамара Рацков, Симона Бекић, Маша Вујиновић, Ленка Истијановић, Мила Мијалковић, Михајло Николовски, Милица Црквењаков, Игор Тадић, Аљоша Молнар, Младен Николић, Теодора Јовановић, Савина Смедеревац, Андријана Влаовић и Душица Белеслијин.

Циљ пројекта је да се ученици обуче како да поставе школски сајт на којем ће бити презентовани садржаји школског часописа Бранко, као и други актуелни садржаји који би ученицима Гимназије омогућили бољу доступност информацијама. У овом пројекту ученици би имали већу улогу у креирању садржаја. Карловачка гимназија је једна од три школе у Србији чији су ученици укључени у наведени пројекат.

Душица Белеслијин, I4