Untitled‎ > ‎

IN MEMORIAM: Драга Вигњевић (1949-2015)

поставио/ла Karlovacka gimnazija 14.03.2015. 00:39   [ ажурирано 14.03.2015. 09:51 ]
„Смрти се најмање боје, они чији живот има највећу вредност.“

Кант


    Тихо и нечујно угасио се један племенити живот. Одлазећи на пут без повратка, оставила нас је наша Драга Вигњевић, добра и брижна кћерка својих родитеља, сестра свог брата и поносна тетка својих братића, добар и поуздан друг и пријатељ добрих људи, драгоцен радник и сарадник у свим часним пословима и надасве велика професорица Карловачке гимназије. Наша Драга се својим умним способностима и образовањем, својим прирођеним и стеченим умећима и вештином у вођењу и извођењу наставе, хуманим односом и високим степеном разумевања за ученике може мерити са најпознатијим професорима у четврт миленијума дугој историји Карловачке гимназије.

    Радила је као помоћник директора – и свако ко је њу имао за помоћника треба да буде поносан јер је без обзира на своје године невероватно тачно умела да процени способности људи са којима је радила и да у сваком потакне развој најбољег. У себи је успела да обједини и личност васпитача и личност професора и зналца функционисања школе и целокупне просвете. Драга Вигњевић, радник старог кова, тачна, вредна јасна и отвореног ума за сваку новину. Импоновала је  је упорност са којом је наступала и богатство идеја које је нудила у свему што је радила. По начину како је поступала – према себи, ученицима, породици – јасно се види позитивна стваралачка усмереност целокупне животне енергије и хуман и племенит став.

    Драга Вигњевић је дошла у нашу школу пре десетак година, а као да је одувек радила ту. Овој школи је она припадала по свему – бритког језика, али и исте такве памети, необичне црвене косе и предивних крупних очију које се радују и блесну тек на нешто лепо и паметно што би се за децу и школу могло урадити. По тим очима ју је, по њеним речима, описивао и учитељ. 

    Увек је била врсан ђак, студент, методичар и педагог од кога смо сви могли учити. 

    Теби, драга наша Драга Вигњенивћ, нека буде лака црна земља и миран починак од свих овоземаљских мука.

    Славица Шокица,    
    директорка Карловачке гимназије