Untitled‎ > ‎

HIPPO такмичење 2014.

поставио/ла Karlovacka gimnazija 23.05.2014. 04:20

HIPPO такмичење, међународно такмичење из енглеског и италијанског језика


     У организацији међународне образовне компаније EDI и њених представника на Балкану - Удружења Global Inputодржано је међународно такмичење из енглеског и италијанског језика, HIPPO такмичење, на коме су учествовали ученици од 10 до 19 година из Србије, Хрватске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Бугарске, Македоније, Грузије, Италије и Словеније.

     Финале овог такмичења одржано је у Италији, у место Лидо ди Јесоло у периоду од 9.V до 12.V 2014. године, а Карловачку гимназију представљале су три ученице: Александра Овука, ученица одељења IV1 која је освојила четврто место у категорији HIPPO 5 из енглеског језика, Милица Црквењаков, ученица одељења II2, која је освојила друго место у категорији HIPPO 4 из енглеског језика и Рената Алексоски, ученица одељења III4, која је освојила треће место у категорији HIPPO 3 из италијанског језика.

     У пратњи ученица биле су професорка енглеског језика, Наташа Самарџић и професорка италијанског језика, Марија Вранешевић. Учешће на оваквој врсти такмичења значајно доприноси мотивацији ученика за додатним радом и усавршавањем свих језичких вештина, те је самим тим драгоцено искуство и подстицај како за ученике тако и за професоре.

     Постигнути успеси наших ученика допринели су представљању Карловачке гимназије у њеном правом светлу и оправдали име и језички дух који она носи.

 Наташа Самарџић, проф.енглеског језика

Марија Вранешевић, проф. италијанског језика


Comments