Untitled‎ > ‎

EUROMATH 2012, Софија, 21-25.03.2012.

поставио/ла Karlovacka gimnazija 06.04.2012. 07:30   [ ажурирано 06.04.2012. 07:32 ]
    
Eвропскa Асоцијације Математичара са седиштем у Хелсинкију и Талес Фондација са Кипра су организатори међународне конференције ученика математичара узраста од 12 до 18 година EUROMATH. Ове године конференција је по четврти пут одржана у Софији од 21. до 25. марта. Организатори су послали специјални позив Карловачкој гимназији и Првој Крагујевачкој гимназији из Крагујевца као најстаријим школама у Србији.

    Радове за ову конференцију је пријавило око 1000 учесника из 40 држава. Стручна комисија је изабрала 82 рада на основу научног метода, научног модела, проверљивих хипотеза, теме и стила писаног рада.

    Карловачка гимназија је пријавила три рада и сва три рада су прихваћена и вреднована као научни радови и објављени у књизи абстраката. На конференцију су позвани ученици: Лука Михајлов из III4, Ксенија Буторац II2 и Маја Бодваи из II3 разреда. Ово је велики успех за школу ако знамо да је Карловачка гимназија специјална филолошка гимназија у којој се математика изучава смо две године.

    Због недостатка финансијских средстава на конференцији је свој рад представљала само ученица Маја Бодваи. Захваљујући финансијској подршци СО Сремски Карловци, СО Кула и личном ангажману родитеља ученице, Маја и њен ментор професор Горан Јовишић су присуствовали овој значајној конференцији.

Comments