Untitled‎ > ‎

Добитница Нинове у Карловачкој гимназији

поставио/ла Karlovacka gimnazija 26.04.2017. 04:29
    У уторак, 25.04.2017. године у 13 часова, гост Карловачке гимназије била је књижевница, драматург и преводилац Ивана Димић.

    У препуној Спомен-библиотеци Карловачке гимназије, након поздравне речи директора Милана Ђуришића, отпочео је књижевни сусрет који су модерирале матуранткиње Милица Драгомировић и Савина Смедеревац, и ученица другог разреда, Оливера Шовљански.


    Ивана Димић је пред присутном публиком, коју су чинили ученици Гимназије, њени професори и гости, веома посвећено одговарала на питања која су се односила на њене књижевне почетке, улогу и значају литературе у њеном животу, као и на сам роман, његову форму, тему, подтекст, могућности драматизације и рецепцију, уз занимљиве реминисценције из сфере књижевности и опште културе.


    Сусрет са Иваном Димић је део ”Разговора са добитницима НИН-ове награде” чији је концепт осмислила професорка књижевности, Љиљана Малетин Војводић, док је за организацију и медијску подршку била задужена професорка српског језика Мерима Аранитовић. До сада су гости Гимназије били Слободан Тишма и Драган Великић, као и ранијих година, у оквиру Прозефеста, Милорад Павић, Светислав Басара и Владимир Пиштало.


    Ученици Нађа Добановић, Момчило Росић и Љубица Благојевић интерпретирали су одломак из ”Арзамаса”, а публика је имала задовољство да један одломак прочита и сама ауторка.


    Сусрет
је фотографисала ученица Софија Дамњановић.

    Више о свему можете читати у јунском броју школског часописа ”Бранко”, у којем ће бити објављен интервју који је Ивана Димић дала ученици Милици Драгомировић.


Љиљана Малетин Војводић


Comments