Untitled‎ > ‎

DIES FESTI – CICEROCONCORDIA IN SERBIA

поставио/ла Karlovacka gimnazija 31.03.2015. 02:08   [ ажурирано 04.04.2015. 23:40 ]
Karlovačka gimnazija, 21. mart MMXV

I ove godine u Karlovačkoj gimnaziji održano je veliko međunarodno takmičenje čiji je akronim C.I.C.E.R.O – Certamen In Concordia Europae Regionumque Orbis ili – Takmičenje za promovisanje sloge u Evropi i svim delovima sveta. Karlovačka gimnazija je centar i organizator ovog takmičenja u Srbiji, koja učestvuje u projektu sa ostalim zemljama sveta: Francuskom, Velikom Britanijom, Italijom, Španijom, Andorom, Australijom, Tunisom i Sjedinjenim Američkim Državama.


Tema ovogodišnjeg testa bila je: Osuđeni na večnu kaznu.

Pored učenika naše gimnazije ove godine učestvovali su i učenici Filološke gimnazije iz Beograda, Gimnazije „Stevan Puzić” iz Rume, Gimnazije iz Vrnjačke Banje i Treće beogradske gimnazije.

Svrha takmičenja je povezivanje učenika, koji proučavaju latinski jezik i antičko kulturno nasleđe. To je inovativna ideja koja motiviše učenike na saradnju van nacionalnih granica.

Takmičenje se odvija pod patronatom Uneska „A Ray of Hope UNESCO Youth Ambassador for the Culture of Peace”, Saveta Evrope i kulturnih organizacija različitih zemalja.

Nagrada je predviđena za međunarodnog pobednika, koji se bira među pobednicima svih zemalja.

Bojana Butorac, autor takmičenja